Включете се в едно незабравимо фолклорно приключение

10 юли 2017 – Фолклорна нощна фиеста – Варна 2017 в с. Тополи

10 юли 2017 – Фолклорна нощна фиеста – Варна 2017 в с. Тополи

Приятели, днес, 10.07.2017 г., се проведе поредното мероприятие на проект “ФОЛКЛОРНА НОЩНА ФИЕСТА – ВАРНА, 2017” в читалището на с. Тополи.

Интересът беше голям! Преобладаващата част от участниците в събитието за пръв път видяха на живо традиционни български музикални инструменти!

Присъстваха много деца, младежи и техните родители. Наблюдавахме зараждащ се и увеличаващ се интерес у всички посетили събитието! Голяма част от децата и младежите вече бяха ориентирани в желанията си и нетърпеливо се впуснаха в заниманията с народните музикални инструменти.

След като децата и младежите бяха запознати в детайли с устройството на музикалните инструменти по интереси, първите от тях успяха да впечатлят и преподавателите. Издадоха първите си тонове!
Струваше си цялото чакане и неуморен труд за да видим радостта в очите на престрашилите се да опитат възможностите си на гъдулката, тамбурата, гайдата и кавала.

Всички деца и младежи останаха впечатлени от красотата на българската народна музика.

Вече имаме проявен интерес за участия и в останалите предстоящи събития, както и за по-сериозни занимания като извънкласна форма за учащите и в свободното време за вече работещите младежи.

Радостта на организаторите на Фолклорна нощна фиеста – Варна 2017 е изключително голяма поради факта, че успяхме да предоставим тази възможност на всички желаещи да се докоснат до магията на българската народна музика.

Заповядайте отново!

И не забравяйте!!! Ние сме на лятната сцена пред читалището всеки понеделник от 18:00 ч.

Очакваме ви!

За повече информация …